FVS_1730-solo-concert-piano-jeugd-horizontaal.jpg

Talentprogramma

Leerlingen van de muziekschool die extra getalenteerd en/of gemotiveerd zijn kunnen (vanaf het derde leerjaar) na auditie doorgaan naar de academie! De academie is voor alle genres en instrumenten en is voor leerlingen die meer uit de muziekopleiding willen en kunnen halen. De zéér getalenteerde muzikanten die ook naar het Conservatorium willen stromen door naar Excellence.

Zie HIER de profielen van een academie student of Excellence student.

 

Wat houdt de academie in?

Het programma biedt muzikale uitdaging en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling met privé lessen, samenspel lessen, meerdere workshops per jaar, masterclasses en gezamenlijke optredens.
Academiestudenten spelen NAAST hun reguliere lessen altijd in een orkest of band. Je bent dus vaak op de muziekschool en gaat snel vooruit. Je jamt ook mee met de jam-sessies, en komt voor extra concerten.
Vraag aan je docent of je auditie mag doen. De audities zijn één keer per jaar, altijd in juni.
Klik hier voor meer informatie over de academie.

 

Academie workshops

Voor onze Academieleerlingen hebben we weer een mooi  en gratis workshopprogramma samengesteld! Het doel van de workshops is om nog meer uit jezelf te halen. Dit kan samen met je instrument, maar je kunt er ook juist voor kiezen om een keer iets heel anders te doen:

Workshop omschrijvingen

1. Radio maken met jouw zelfgemaakte muziek  (VOL! HIER KAN JE NIET MEER VOOR INSCHRIJVEN)

Een muzikant kan zichzelf op verschillende manieren presenteren. Vaak hoor je dat mensen geïnteresseerd zijn in het verhaal achter de muziek. Maar hoe vertel je dat verhaal? In deze 2 workshops gaan we hiermee oefenen en maken we korte radioprogramma’s. We beginnen met een studio-opname van een muziekstuk dat je goed kunt spelen en wilt laten horen. We luisteren naar elkaars muziek en verzinnen vragen zodat we elkaar kunnen interviewen over die muziek. Dat verhaal nemen we op. Het resultaat is een programma dat we eventueel op een website kunnen zetten (youtube, podcast enzovoort), zodat je familie en vrienden het kunnen beluisteren.

Coach: Mirek Walton
Instrument mee? ja, behalve de piano
Aantal lessen: 2
Data: maandag 7 & 14 juni
Tijd: 19:15 - 20:15


2. Vocal Sounds en Circle Songs

In de workshop gaan we vocaal improviseren door te zingen in al zijn facetten. Dat betekent dat we gaan werken aan de melodische en ritmische (beatboxen en ritmes) improvisaties.
We beginnen met het ‘zoeken’ naar ideeën voor geluiden die je vocaal kan maken. Daarna zullen we een korte oefening doen om die geluiden toe te passen. Vervolgens gaan we door met Circle Songs. Dat zijn geïmproviseerde muziekstukken die door een begeleider worden aangegeven. Iedere Circle Song is anders en is een nieuwe ontdekkingsreis.
Een voorbeeld van hoe een circle song zou kunnen klinken zie en hoor je in dit filmpje met Bobby McFerrin: https://www.youtube.com/watch?v=PWriGiWw6i4

Coach: Robbert Suilen
Instrument mee? nee
Aantal lessen: 1
Datum: zaterdag 29 mei
Tijd: 14:00 - 15:30

3. Songwriting  (VOL!! JE KAN HIER NIET MEER VOOR INSCHRIJVEN!)

In deze workshop gaan we werken aan de facetten van het schrijven van een song. We gaan ontdekken hoe begin je begint met schrijven en hoe je het afmaakt. In de workshop werken we met praktische voorbeelden en tools om jullie meteen op weg te helpen.
Songwriting is net hetzelfde als beter worden op je instrument. Hoe meer je schrijft hoe beter je wordt. Ook daar heb ik leuke oefeningen voor om het studeren uitnodigend en inspirerend te maken (en houden). Hoe leuk kan het zijn om een zelfgemaakte song te zingen.

Coach: Robbert Suilen
Instrument mee? nee
Aantal lessen: 1
Datum: zaterdag 12 juni
Tijd: 14:00 - 15:30

4. Solfège

Solfège is een fantastisch hulpmiddel voor alle bespelers van instrumenten. De naam komt uit het Frans en betekent eigenlijk zingen op do-re-mi-fa-so-la-ti-do. Je leert bijvoorbeeld om een eenvoudig lied van blad te zingen, ritme tikken, een melodietje op gehoor opschrijven, maar ook op gehoor intervallen, drieklanken en toonladders herkennen. Het belangrijkste is dat je je de muziek die je speelt kunt voorstellen, alleen al door ernaar te kijken. Dan ga je vanzelf ook mooier spelen! Van harte welkom om drie lessen van 45 minuten te komen meedoen. Herman Rouw is de docent. Hij is pianist en dirigent en geeft les op lagere scholen en de muziekschool.
Docent: Herman Rouw
Instrument mee? nee
Aantal lessen: 3
Datum: dinsdagen 18, 25 mei en 12 juni (voor als je de cursus voor het eerst doet)
dinsdagen 8,15 en 22 juni (voor als je de cursus eerder hebt gedaan)
Tijd: 18:45 - 19:30

5. Circle Percussion

In deze workshop gaan we samenspelen met alleen trommels. Chris Colleye laat ons ervaren hoe je samen ritmes bouwt, hoe je kunt variëren, hoe je breaks uitvoert, hoe je spelletjes kunt spelen als we allemaal een trommel hebben. Het is een unieke manier van samen muziek maken. Waarom Circle percussion: We zitten in een kring, iedereen zit dus op de eerste rij want iedereen is even belangrijk. last but not least: In een kring kan iedereen elkaar zien.

Coach: Chris Colleye
Voor wie: alle leerlingen
Instrument mee? nee
Aantal lessen: 1
Data: zaterdag 5 juni
Tijd: 14.00-15.30 uur

6. Pianomasterclass

Het is altijd een bijzondere ervaring om een keer voor te spelen en les te krijgen van een andere docent. Lestari Scholtes is een fantastische pianiste en docente die vele concerten gaf in binnen- en buitenland. Ook won ze diverse prijzen, o.a. bij het Prinses Christina Concours. Haar stijl van lesgeven is heel inspirerend. Op een ontspannen manier weet ze iedereen op zijn of haar gemak te stellen, verbeteringen voor te stellen en het beste in jou naar boven te halen. Van harte welkom! Zorg dat je je op tijd aanmeldt want er is een maximum aantal deelnemers.
Gastdocent: Lestari Scholtes
Voor wie: alle pianoleerlingen (let op de leeftijdscategorie)
Instrument mee? nee
Aantal lessen: 1
Data: zaterdag 12 juni

Tijd: 14.00-15.00 uur Leerlingen tot en met 12 jaar
15.30-16.30 uur Leerlingen 13 jaar en ouder

7. Intervallen en akkoorden Online
Wil je meer weten over wat intervallen zijn en hoe je met akkoorden kunt werken? Het is super belangrijk om bekend te zijn met intervallen en akkoorden, want deze kennis opent de deur naar harmonieleer, beter soleren, spelen én zelf schrijven dus - hup - aan de slag! Na aanmelding ontvang je een linkje naar een reeks aan filmpjes en een pdf waar alles nog eens in staat uitgelegd en waar alle oefenopgaven in vermeld staan. De filmpjes in de link duren 3 tot 10 minuten en geven veel inzicht

Coach: Leon van Mil
Voor wie: alle leerlingen
Aantal lessen: nvt, zelfstudie
Data: zelf te bepalen

 

Inschrijven kan via onderstaande button (je betaalt niets voor de workshops, als je je inschrijft verwachten we wel dat je komt)

Wat houdt Excellence in?

De volgende stap is de Excellence opleiding. Excellence is de (klassieke) talentafdeling, waar je zeer intensief met jouw muziek aan de slag gaat. Het is de voorbereiding voor de stap naar het Conservatorium.
Klik hier voor meer informatie over Excellence.