h

> kidsgids

Kinderen en jongeren met een stadspas kunnen inschrijven voor de kidsgids projecten. Voor de instrumentale cursussen kan je altijd het instrument van ons lenen!

> instrument bespelen

Tijdens de instrumentale lessen leer je een instrument bespelen, maar je gaat ook veel samen muziek maken en optreden.  Onze  1e- en 2e- jaarsleerlingen (7 -12 jr) gaan naast de les ook in de muziekclub! Bij deze lesvorm speel je, naast de instrumentale les van keuze, meteen in een orkest, of speel of zing je in een band. De kosten zijn bij de lesprijs inbegrepen. Jongere kinderen gaan in ons kinderkoor.

3e jaars leerlingen gaan in een popband ensemble of orkest. Klik HIER voor de mogelijkheden. Hier zijn extra kosten aan verbonden.

Introductiecursussen

Wil je zeker weten of een instrument bij je past? schrijf je dan in voor een introductiecursus. Voor 27,50e krijg je 3 lessen. Klik HIER om te kiezen voor een introductiecursus.

academie

Na twee jaar kan je, als je voldoende gemotiveerd en getalenteerd bent, auditie doen voor de academie. Klik HIER voor meer informatie over de academie.

> zingen & dansen

Solo of samen in een koor, klassiek, pop, jazz, latin? Het zangprogramma is zo gevarieerd dat je van absolute beginneling kunt uitgroeien tot megazanger.

Ballet, dans, pilates: op donderdagen wordt er véél bewogen in de muziekschool, onder leiding van juf Bianca.

Musical klas: drama, zingen, dansen. Op de woensdagmiddag. En aan het eind van het schooljaar een fantastische voorstelling in de grote zaal.

 

Klik hieronder om je aan te melden voor de cursus van je keuze!

> voor talenten

de academie van de muziekschool

 

Leerlingen van de muziekschool die extra getalenteerd en/of gemotiveerd zijn kunnen (vanaf het derde leerjaar) na auditie doorgaan naar de academie!  De academie is voor alle genres en instrumenten en is voor leerlingen die meer uit de muziekopleiding  willen en kunnen halen.

 

Wat houdt de academie in?

Het programma biedt muzikale uitdaging en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling met privé lessen, samenspel lessen, meerdere workshops per jaar, masterclasses en gezamenlijke optredens.

Academiestudenten spelen NAAST hun reguliere lessen altijd in een orkest of band (kosten van orkest of band €140).   Je bent dus vaak op de muziekschool en gaat snel vooruit. Je jamt ook mee met de jam-sessies, en komt voor extra concerten. Vraag aan je docent of je auditie mag doen. Audities zijn in juni.

De zéér getalenteerde muzikanten die ook naar het Conservatorium willen stromen door naar Excellence.

 Zie HIER de profielen van een academie student of Excellence student.

 

> Tarieven 2018-2019

Onze tarievenlijst voor 2018-2019 staat HIER

U kunt ook in 10 termijnen betalen, aankruisen bij de inschrijving.

> kennismaken

Muzikale vorming is belangrijk voor kinderen. Het verbetert onder andere hun cognitieve en motorische vaardigheden. Het kennismakingsaanbod is speciaal gericht op de ontwikkeling van deze vaardigheden.

> theorielessen

Ook voor theorielessen ABC ben je bij Muziekschool Amsterdam Noord aan het goede adres. Examens zijn gepland ná ieder blok van 6 lessen. Klik hieronder de cursus van je keuze aan om in te schrijven.

Algemene theorie: Klik HIER voor data van lessen en examens

Theorie pop/jazz: Klik HIER voor data van lessen en examens

> samenspelen

Muziekschool Amsterdam Noord is een ontmoetingsplaats waar bands, ensembles en orkesten samenkomen. Samenspelen en veel optreden, daar staan we voor.


De eerstejaars leerlingen tussen 7 en 12 jaar gaan in de muziekclub. Bij deze lesvorm speel je, naast de instrumentale les van keuze, meteen in een muziekclub, of slagwerk- of pianoclub. De kosten zijn bij de lesprijs inbegrepen. Voor aanmelding stuur je een mailtje naar info@manoord.nl.

Kijk op www.samenspelnoord.nl, dat is de site van de muziekclub!

Na de muziekclub kan je verder in een andere band, ensemble of orkest.

> aanmeldingsprocedure

Wil je je inschrijven voor een van onze cursussen dan kan dat direct en online.  

1. Via cursusaanbod en de zoekfunctie kun je een cursus uitzoeken. Per onderdeel is er een uitgebreid aanbod, opgebouwd uit subcategorieën. Heb je de cursus gevonden die bij je past? Dan kun je je direct vanaf die pagina aanmelden via het online aanmeldingsformulier. Het formulier kun je online verzenden, nadat je akkoord bent gegaan met de algemene lesvoorwaarden.

2. Je ontvangt eerst een automatische ontvangstbevestiging van je online aanmeldingsformulier en binnen twee weken ontvang je een ontvangsbevestiging van je aanmelding. Als de cursus vol zit krijg je bericht dat je op de wachtlijst geplaatst wordt.

3. Wanneer je daadwerkelijk geplaatst bent ontvang je daar opvolgend schriftelijk/mondeling bericht. De cursus start nadat je bericht hebt gekregen van de docent of de administratie over de lesdag, -tijd en plaats. De docent neemt contact op voor een (telefonisch) kennismakingsgesprek. Tijdens het kennismakingsgesprek krijg je informatie en advies over de cursus, de aanschaf van het lesmateriaal, de mogelijke aanschaf of huur van een instrument en de datum en tijd van de eerste les.

4. Heb je je ingeschreven voor een korte cursus, dan krijg je uiterlijk tien dagen van te voren een uitnodiging.

5. De docent deelt de groepen in op basis van leeftijd en niveau.

6. Als de cursus niet doorgaat krijg je altijd bericht. Het kan voorkomen dat je pas daarover wordt geïnformeerd vlak voor de desbetreffende cursus. Dat komt omdat soms pas vlak voor de startdatum bekend is of een cursus voldoende aanmeldingen heeft om door te gaan.

 

ontwikkeling: visual communications concept & ontwerp: aan