> Y-factor

De Y-factor finale is net geweest! Het was een groot succes, met een aantal blije prijswinnaars.

In 2018 komt de 11e editie van de Y-factor weer voorbij. Hou de website in de gaten voor nieuws.

 

 

> samenspelfestival

Samen muziek maken is bij Muziekschool Noord een essentieel onderdeel van de muziekopleiding. Samen musiceren is niet alleen goed voor de individuele ontwikkeling op het instrument, maar geeft er vooral ook een nieuwe dimensie aan. Daarom hebben we het Samenspelfestival gedurende 6 weken in januari/februari. Het Festival start met een workshopmiddag voor alle deelnemende leerlingen. Op deze middag maken de leerlingen kennis met de leden van hun ensemble en wordt een bijzondere workshop gegeven door een gastdocent. Gedurende het Festival spelen de leerlingen samen in kleine ensembles of grotere groepen van strijkers, tokkelaars, pianisten of in gemengde bezetting. Gedurende 4 weken wordt aan de stukken gewerkt. Daarna volgt een grote presentatie. Tijdens het Samenspelfestival vervallen de reguliere lessen. Hiervoor in de plaats komen de ensemblelessen.

 

> bandproject

Spelers van pop- en jazzinstrumenten en vocalisten worden gedurende zes weken ingedeeld in bands.  Het bandjesproject was dit schooljaar in februari. Het is de bedoeling om dit weer in februari 2018 op te starten. Dit project wordt dan weer afgesloten tijdens de Bandjesdag!

> de muziekcirkel

Speciaal voor kinderen met een beperking is De Muziekcirkel ontwikkeld. Het programma stimuleert het creatieve talent in elk kind, maar plezier en samen muziek maken staan centraal.

ontwikkeling: visual communications concept & ontwerp: aan